sr

Društvena odgovornost

Konstantno se trudimo da unapredimo društvo u kom poslujemo i kome su naši proizvodi namenjeni. Trudimo se da svoje aktivnosti usmerimo i ka poboljšanju položaja naših sugrađana kroz društveno odgovorne akcije, da prepoznamo potrebe naše zajednice i da efikasno delujemo u ispunjenju tih potreba, u skladu sa našim mogućnostima.

Ne zaboravimo da budemo humani i tokom leta – Heba i Nectar sokovi za dobrovoljne davaoce krvi!

Kompanija Nectar, lider u preradi voća i proizvodnji voćnih sokova u Srbiji i regionu, donirala je Institutu za transfuziju krvi Srbije velike količine vode Heba i Nectar sokova kako bi dobrovoljni davaoci krvi u Beogradu i širom Srbije mogli da se osveže tokom letnjih meseci. Zaposleni u kompaniji Nectar takođe su se odazvali apelu Instituta i organizovali  akciju dobrovoljnog davanja krvi jer nam Nije svejedno kad treba da se pomogne.

 

Podrška Nectara udruženju  Šansa za roditeljstvo i evropskom skupu o vantelesnoj oplodnji

Evropa i Srbija pomeraju granice lečenja neplodnosti! 

Kompanija Nectar pružila je podršku Udruženju Šansa za roditeljstvo kao domaćinu evropskog skupa posvećen vantelesnoj oplodnji u organizaciji evropskog udruženje Fertility Europe, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na problem od nacionalnog značaja.

„Neplodnost je i dalje veliki tabu u Srbiji i zbog toga želimo da apelujemo na sve uključene strane da je pojedincima i parovima koji se suočavaju sa ovim problemom potrebna dodatna pomoć. Zato je ovaj trodnevni skup značajan, jer ima za cilj podizanje svesti o značaju procedura VTO, ali i bolju informisanost i edukovanost opšte i stručne javnosti, kako bismo došli do boljih uslova lečenja vantelesne oplodnje u Srbiji. Ovim skupom pomerićemo granice lečenja neplodnosti, kako bismo uticali na bolje uslove VTO procedura”, istakla je Sandra Jovanović, predsednica udruženja Šansa za roditeljstvo.

„Zakonska regulativa može da dovede do boljeg razumevanja neplodnosti i njenog lečenja, kako kod stručne tako i kod opšte javnosti. Treba da prepoznamo potrebe parova sa ovim problemom i da ih pratimo, jer više ne možemo da ignorišemo realnost. Najbolji način je da budemo inkluzivni, a ne ekskluzivni. Treba da budemo fer prema onima koji traže pomoć,“ navela je g-đa Satu Rautakallio-Hokkanen, predesdnica evropskog Udruženja Fertility Europe.

„Parovi koji imaju ovaj problem nisu sami i grad Beograd će dati svoj doprinosi i na indirektan način ali nadam se uskoro i na direktan način, tako što će naći modus kako da se poveća broj IVF pokušaja,“ poručio je g. Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda.

Na konferenciji su se, pored predsednice evropskog Udruženja Fertility Europe g-đe Satu Rautakallio-Hokkanen, predsednice Udruženja Šansa za roditeljstvo g-đe Sandre Jovanović i gradonačelnika grada Beograda g. Zorana Radojičić, obratili i direktor GAK Višegradska g. Aleksandar Stefanović, predsednica Republičke stručne komisije za BMPO g-đa Ana Mitrović, direktorka korporativnih komunikacija kompanije Nectar g-đa Mina Tadić, ispred Uprave za biomedicinu Vesna Rakonjac, direktorka Instituta Batut dr Verica Jovanović, kao i prva VTO beba rođena u Srbiji, pre više od 30 godina, Miloš Trajković.

„Kao domaća, porodična kompanija, koja veruje da je zdrava porodica stub svakog društva, akcijom od nacionalnog značaja ‘Nije svejedno kad bebe dolaze’,  rekonstruisali smo odeljenje za vantelesnu oplodnju klinike GAK Narodni Front u Beogradu i uz podršku Ministarstva zdravlja stvorili uslove da se višestruko poveća broj parova koji će moći da obave proces vantelesne oplodnje u svojoj zemlji. Kao društveno odgovornoj kompaniji, želja nam je da se akcija nastavi i da budućim aktivnostima damo doprinos proširenju porodice, rastu nataliteta i boljem sutra,“ izjavila je Mina Tadić, direktorka korporativnih komunikacija kompanije Nectar, koja je podržala organizaciju ove konferencije.

Nije svejedno kad bebe dolaze

Pokrenuli smo kampanju donirajući 26 miliona dinara za opremanje, rekonstrukciju i adaptaciju Odeljenja za artificijalne tehnologije (odeljenja za vantelesnu oplodnju) GAK Narodni front i time omogućili da se utrostruči broj parova koji će dobiti mogućnost da obave vantelesnu oplodnju u svojoj zemlji.

Dan planete na Savskom keju

Povodom “Dana Planete” organizovana je akciju pošumljavanja, pod pokroviteljstvom magazina „Story“ u saradnji sa JKP Gradsko zelenilo. Kao prijatelji projekta, učešće su uzele i mnogobrojne kompanije, među kojima i Nectar. Zasađeno je 10 sadnica vrbe i japanske šljive u Bloku 44 kod Savskog keja na Novom Beogradu.

Cilj akcije je povećanje svesti javnosti o značaju zaštite i očuvanja životne sredine za generacije koje dolaze. Kako su očuvanje životne sredine i  društveno odgovorno ponašanje deo naše „Nije svejedno“ filozofije, tako smo i mi zasadili drvo japanske šljive, čime smo dali svoj doprinos. Na taj način, postali smo deo svetske zajednice, koja će nizom akcija tokom aprila proslaviti „zeleni dan“.

Ispunili smo cilj

Naša akcija „NIJE SVEJEDNO KAD BEBE DOLAZE“ konačno je ispunila svoj cilj – a to je otvaranje rekonstruisanog Odeljenja za vantelesnu oplodnju u GAK „Narodni Front“.

26. oktobra 2017. odeljenje su zvanično otvorili predstavnici GAK, Ministarstva zdravlja i naše kompanije, uz prisustvo mnogobrojnih medija. Nectar je svojom akcijom donirao 25 miliona dinara i na taj način pomogao potpuno rekonstruisanje Odeljenja za vantelesnu oplodnju. Time je dobijena banka reproduktivnih ćelija u kojoj će moći da se čuvaju embrioni parova koji iz prvog pokušaja nisu mogli da ostvare potomstvo. Kampanja NIJE SVEJEDNO KAD BEBE DOLAZE dobila je podršku svih koji veruju u porodicu i smatraju da su deca naše najveće bogatstvo i jedina budućnost u koju bespogovorno vredi ulagati. Rezultat našeg „malo“, biće mnogo parova koji će dobiti mogućnost da upravo ovde, u svojoj zemlji, obave vantelesnu oplodnju. U skladu sa našom filozofijom i negovanjem porodičnih vrednosti, nikada nam neće biti svejedno kada je naše potomstvo u pitanju.

Zbog dečjeg osmeha nije nam svejedno

Velika društvena akcija „Čepom do osmeha“, u okviru koje se prikupljaju čepovi koji se kasnije prodaju i od tih para kupuju pomagala deci sa invaliditetom stigla je i u Nectar. Zaposleni aktivno pomažu i doniraju čepove,  a mesečno se u Nectar prostorijama sakupi više od 1.000 čepova. Samo iz fabrike Bačka Palanka donirano je više od 250.000 čepova. Pored ovoga, prisutni smo na na svim svečanim uručivanjima pomagala deci u vidu osveženja za sve prisutne, tako da saradnju nastavljamo, unapređujemo i dodajemo vrednost.

Slavili smo Novu godinu sa mladima bez roditelja 

Kao društveno odgovorna kompanija, stalno težimo da vodimo brigu o socijalno ugroženim grupama ljudi, pa smo protekle novogodišnje poklonili naše proizvode mladim štićenicima Kuće mogućnosti u Beogradu i ulešali im praznike. Centar za socijalnu integraciju dece i mladih „Zvezda“ je udruženje građana koje za cilj ima promovisanje hraniteljstva, pomoć deci bez roditeljskog staranja starijeg uzrasta koji se nalaze u domovima, kao i onima koji se pripremaju za samostalan život nakon izlaska iz sistema socijalne zaštite. Naše malo je njima mnogo, a zahvalnost je neizmerna pa smo na poklon dobili divne ručno rađene ukrase za jelku i suvenire kojima smo sa ponosom okitili našu novogodišnju jelku.

 

Prijavi se za newsletter

Nectar Group Chat Pitajte Nectar
Pozovite me