sr

Društvena odgovornost

Konstantno se trudimo da unapredimo društvo u kom poslujemo i kome su naši proizvodi namenjeni. Trudimo se da svoje aktivnosti usmerimo i ka poboljšanju položaja naših sugrađana kroz društveno odgovorne akcije, da prepoznamo potrebe naše zajednice i da efikasno delujemo u ispunjenju tih potreba, u skladu sa našim mogućnostima.

Nije svejedno kad bebe dolaze

Pokrenuli smo kampanju donirajući 26 miliona dinara za opremanje, rekonstrukciju i adaptaciju Odeljenja za artificijalne tehnologije (odeljenja za vantelesnu oplodnju) GAK Narodni front i time omogućili da se utrostruči broj parova koji će dobiti mogućnost da obave vantelesnu oplodnju u svojoj zemlji.

Dan planete na Savskom keju

Povodom “Dana Planete” organizovana je akciju pošumljavanja, pod pokroviteljstvom magazina „Story“ u saradnji sa JKP Gradsko zelenilo. Kao prijatelji projekta, učešće su uzele i mnogobrojne kompanije, među kojima i Nectar. Zasađeno je 10 sadnica vrbe i japanske šljive u Bloku 44 kod Savskog keja na Novom Beogradu.

Cilj akcije je povećanje svesti javnosti o značaju zaštite i očuvanja životne sredine za generacije koje dolaze. Kako su očuvanje životne sredine i  društveno odgovorno ponašanje deo naše „Nije svejedno“ filozofije, tako smo i mi zasadili drvo japanske šljive, čime smo dali svoj doprinos. Na taj način, postali smo deo svetske zajednice, koja će nizom akcija tokom aprila proslaviti „zeleni dan“.

Ispunili smo cilj

Naša akcija „NIJE SVEJEDNO KAD BEBE DOLAZE“ konačno je ispunila svoj cilj – a to je otvaranje rekonstruisanog Odeljenja za vantelesnu oplodnju u GAK „Narodni Front“.

26. oktobra 2017. odeljenje su zvanično otvorili predstavnici GAK, Ministarstva zdravlja i naše kompanije, uz prisustvo mnogobrojnih medija. Nectar je svojom akcijom donirao 25 miliona dinara i na taj način pomogao potpuno rekonstruisanje Odeljenja za vantelesnu oplodnju. Time je dobijena banka reproduktivnih ćelija u kojoj će moći da se čuvaju embrioni parova koji iz prvog pokušaja nisu mogli da ostvare potomstvo. Kampanja NIJE SVEJEDNO KAD BEBE DOLAZE dobila je podršku svih koji veruju u porodicu i smatraju da su deca naše najveće bogatstvo i jedina budućnost u koju bespogovorno vredi ulagati. Rezultat našeg „malo“, biće mnogo parova koji će dobiti mogućnost da upravo ovde, u svojoj zemlji, obave vantelesnu oplodnju. U skladu sa našom filozofijom i negovanjem porodičnih vrednosti, nikada nam neće biti svejedno kada je naše potomstvo u pitanju.

Zbog dečjeg osmeha nije nam svejedno

Velika društvena akcija „Čepom do osmeha“, u okviru koje se prikupljaju čepovi koji se kasnije prodaju i od tih para kupuju pomagala deci sa invaliditetom stigla je i u Nectar. Zaposleni aktivno pomažu i doniraju čepove,  a mesečno se u Nectar prostorijama sakupi više od 1.000 čepova. Samo iz fabrike Bačka Palanka donirano je više od 250.000 čepova. Pored ovoga, prisutni smo na na svim svečanim uručivanjima pomagala deci u vidu osveženja za sve prisutne, tako da saradnju nastavljamo, unapređujemo i dodajemo vrednost.

Slavili smo Novu godinu sa mladima bez roditelja 

Kao društveno odgovorna kompanija, stalno težimo da vodimo brigu o socijalno ugroženim grupama ljudi, pa smo protekle novogodišnje poklonili naše proizvode mladim štićenicima Kuće mogućnosti u Beogradu i ulešali im praznike. Centar za socijalnu integraciju dece i mladih „Zvezda“ je udruženje građana koje za cilj ima promovisanje hraniteljstva, pomoć deci bez roditeljskog staranja starijeg uzrasta koji se nalaze u domovima, kao i onima koji se pripremaju za samostalan život nakon izlaska iz sistema socijalne zaštite. Naše malo je njima mnogo, a zahvalnost je neizmerna pa smo na poklon dobili divne ručno rađene ukrase za jelku i suvenire kojima smo sa ponosom okitili našu novogodišnju jelku.

 

Prijavi se za newsletter

Nectar Group Chat Pitajte Nectar
Pozovite me